#JOEMQUEDOACASA 🏠


Famílies, us adjuntem diversos enllaços que creiem que us podem útils per aquestes properes setmanes. En primer lloc us adjuntem un article que parla de: Com sobreviure al confinament en família.  Clicau a l'imatge per veure'l!


A continuació us deixem algunes webs amb idees i propostes per fer més amens els pròxims dies a casa amb els infants. Hi podeu accedir clicant sobre les imatges.

Ø 11 JOCS PER JUGAR DINS CASA
       

Ø 21 IDEES CREATIVES I EDUCATIVES PER FER AMB ELS NENS I NENES A CASA
D’aquest enllaç us recomanem totes les propostes manco la darrera, donat que implica sortir de casa!
       

Ø 10 ACTIVITATS PER ENTRETENIR ELS NENS A CASA
       

Ø JOCS I ACTIVITATS PER FER AMB INFANTS SENSE SORTIR DE CASA
       

Ø 11 PROGRAMES EDUCATIUS PER INFANTS




Us recordem també aquelles propostes per treballar la consciència fonològica que us vàrem fer arribar el dia de la reunió de famílies:

   PROPOSTES DE JOCS

  1. Paraules que comencen per (so o síl·laba), veig-veig, paraules que acaben en..., paraules que contenen  tal so, encadenar paraules, endevinar noms d’animals, menjars, joc de pistes
  2. Camps semàntics: proposar un grup semàntic i omplir (menjars dolços, animals de granja, esports…).
  3. Sil·labejar: botar, fer mamballetes, combinades o picant amb mà dreta o mà esquerra, botar síl·laba “forta” (tònica), dir paraules amb una sola vocal.
  4. Memoritzar seqüències de sons o paraules, memoritzar i, de cada vegada afegir una, d’enrere cap endavant, suprimint,... amb adjectius d’un animal, amb accions d’un personatge..
  5. Realitzar seqüències rítmiques amb les mans, els peus, fent bots.
  6. Activitats de visió-aprenentatge: bingo de sons, capsa sorpresa (endevinar objectes sense mirar, descriure’ls, amagar despertador per casa i anar a buscar-ho, endevinar renou d’objectes.
  7. Jocs de taula en família: de discriminació visual, reflexes, memòria i concentració: Lince, El corb (El frutal), Dobble, Story cubes, Jungle Speed, Differix. 
   PROPOSTES DE TRAÇAT
  1. Palangana amb arena o sal, traçar símbols (estrelles, infinit, creu, lletres, noms d’amics, ...) amb les mans, amb els peus, amb branquetes.
  2. Traçar en còpia símbols, sanefes i lletres sobre farina, sèmola, sal. Recordeu que el traçat sempre ha d’anar de dalt a baix i d’esquerra a dreta.
  3. Símbol d’INFINIT: amb una mà sola, amb les dues mans cap a la mateixa direcció, amb les dues mans en direcció oposada. Afegir ulls tancats.
  4. Modelatge de pastes: fang, pasta de pa, una mà, dues mans, alternants, ulls tancats. Fer xurros, bolletes i muntar signes o símbols, lletres…

    RIMES: cançons rimades o cançons de dits i mans. Aquí en teniu alguns exemples:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada