dijous, 26 de gener de 2017

El JOC en el desenvolupament infantil


El joc a més d'aportar al nin plaer i moments de distracció, és una activitat que estimula i exigeix diferents components del desenvolupament infantil. És l'escenari en el qual els nins poden practicar l'experiència de mesurar les seves pròpies possibilitats en molts àmbits de la vida. 

El joc posa en marxa habilitats cognitives dels infants, que li permeten comprendre el seu entorno i desenvolupar el seu pensament.

El joc amb els iguals i amb els adults és un potent instrument que facilita el seu desenvolupament social, ja que aprèn les bases de la reciprocitat (donar i rebre) i de l'empatia.

Pel que fa al desenvolupament emocional, el nin decideix la història dels personatges del seu joc: el que fan, el temps que hi dediquen, de quina manera, qui està implicat... A més a més, els presenta els seus sentiments i les seves emocions- l'expressió d'ell mateix-. D'altra banda, l'equilibri emocional que s'aconsegueix amb el joc és un estat de tranquil·litat que sempre es tendeix a cercar. 

El joc estimula el desenvolupament motor del nen, ja que construeix la força impulsora per que realitzi l'acció desitjada. 

Informació extreta de: "El juego en el desarrollo infantil" de McGRaw-Hill.

Podeu llegir més a:   http://www.mcgraw-hill.es/bcv/guide/capitulo/8448171519.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada